Begrafenisfonds Treebeek

Checklist bij overlijden

Na het overlijden zijn er een hoop zaken die geregeld moeten worden. Deze checklist zorgt ervoor dat u niets vergeet. Hieronder staan de zaken opgesomd die tijdens de eerste dagen na het overlijden geregeld moeten worden. De overige zaken waar u aan moet denken, staan voor u opgesomd op www.uitvaart.nl.

Zaken die tijdens de eerste dagen geregeld moeten worden:

  • Waarschuw de huisarts of behandelend arts in verband met een verklaring van overlijden. Alleen een arts kan een Verklaring van overlijden afgeven. Een Verklaring van overlijden is nodig om van de gemeente een verlof tot begraving of tot crematie te verkrijgen. Bij overlijden op reis, bel ook de alarmcentrale van de reisverzekering.Bij overlijden na een ongeluk, bel ook de autoverzekering.
  • Ga na of er wensen zijn vastgelegd. Vraag onder andere naar een testament, een codicil of een donorverklaring.
  • Neem contact op met het Begrafenisfonds Treebeek. De vereniging legt contact met de uitvaartverzorger. Uiteraard zorgen wij er voor dat alles naar uw wensen verloopt.
  • Stel de woning veilig. Schakel gas en elektrische apparatuur uit in verband met brandgevaar. Sluit ramen, deuren e.d. goed af.
  • Doe aangifte van overlijden bij de gemeente. De uitvaartondernemer of ieder ander die ‘kennis heeft van het overlijden’ kan aangifte doen. U kunt dus ook zelf aangifte van overlijden doen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente.
Scroll naar boven